Четвъртък, 2024-05-09, 7:12 AM
Welcome Guest

Меню
Уроци
Анкета
Пред компютъра или пред телевизора предпочитате да сте?
Общо гласували: 167
Начало » 2009 » Януари » 27 » Огнено момиче»

Огнено момиче
6:46 PM

1. За целта на урока намерете две изображения – на момиче и на огнени пламъци, подобни на използваните в примера:


2. Отворете изображението на момичето. Копирайте слоя "background" , след това се върнете в него и го залейте с черен цвят.


3. Направете активен слоя "Layer 1" и го обезцветете CTRL + Shift + U. След това инвертирайте цветовете CTRL + I. Изображението трябва да заприлича на негатив.



4. Дублирайте "Layer 1," и приложете филтър Filter > Stylized > Find Edges.Отново инвертираме с CTRL + I и променяме Blending Mode на Hard light.


5. За да придадете на белите линии по-силен контраст , дублирайте "Layer 1" и променете Blending Mode на Screen.


6. Пристъпваме към второто изображение. Преместете пламъците в документа с момичето, използвайки инструмент Move. Сега изображението с огъня се намира на "Layer 2". Blending Mode сменете на screen, за да скриете черния цвят на "Layer 2". Ако всичко дотук е изпълнено правилно картината трябва да е подобна на показаната:


7. Дублирайте "Layer 2". Убедете се, че Blending mode стои на Screen, като на"Layer 2". За сега направете "Layer 2" невидим.


8. Кликнете на "Layer 2 copy" и изпълнете Edit > Free Transform, за да нагласите положението и размера на изображението, както е показано на примера.


9. На същия този слой приожете Edit > Transform > Warp, за да приеме огъня направлението на косите. Ако резултатът не ви задоволява използвайте и филтърът Liquify за още по-прецизно оформяне на огнените коси.


10. За да покрие огънят главата напълно дублирайте слоя"Layer 2 copy" и трансформирайте по описаният по-горе начин . После още веднъж и още веднъж, докато всички части на косата не се покрият с огън.Ако е необходимо отново използвайте Liquify. Крайното изображение трябва да изглежда така (обърнете внимание на количеството използвани слоеве) :

11. Активирайте "Layer 2" и го направете видим. След това променете Blending Mode на Vivid Light.


12. Трансформирайте "Layer 2" - изменете размера и завъртете ако е необходимо – целта и тялото и лицето на момичето да се покрият с текстура от огън.


13. Приложете на слоя "Layer 2" филтър Gaussian Blur : Filter > Blur > Gaussian Blur с радиус на размитието примерно 10 - 15 pixels.


14. Добавете към слоя "Layer 2" маска. Изберете мека кръгла четка с размер по желание и Opacity = 100%. Наложете маската върху огъня, за да скриете тази част от него, която излиза извън рамките на тялото на момичето.


15. На картината от примера, а и на вашата картина трябва да са останали бели линии от първоначалното изображение на момичето. На примера те са оградени с червени правоъгълници. За да ги изтрием под Layer 2 съдайте нов празен слой. След това просто го оцветете в черно на необходимите места, използвайки мека кръгла четка.


16. Отидете в най-горния слой на документа (в примера това е "Layer 2 copy 6", а при вас може да е друг), и добавете два Аdjustment layers: Hue/Saturation и Brightness/Contrast.
Бъдете внимателни, не променяйте layer adjustment order, иначе ще получите неправилен цвят. Добавяйки Hue/Saturation adjustment layer, свързваме всички цветове. The Brightness/ Contrast adjustment layer придава на изображението повече контрастност и реалистичност.


17. Остана да се добавят няколко заключителни щриха към картината. За целта можете да направите сами четка, с която да нанесете огнени искри. На картинката по-долу са показани настройките на новата четка. Вие разбира се можете да ги промените по свое желание.


18. Изберете току що направената от вас четка, създайте нов празен слой под Аdjustment layers (в примера "Layer 4"). От цветовата палитра изберете сив цвят 50% и можете да започнете със създаването на искри. Но не бъдете монотонни, променяйте размера на четката. Започнете с по- голям, след това по-малък и т.н. Представете си как от истински огън се разлитат искри и се опитайте да го пресъздадете.


19. За да се придаде на изображението още повече „жега”, създайте нов слой и променете Blending Mode на Screen. След това изберете обикновена мека четка (не тази, която сами направихте), Opacity 50%. С нея кликнете върху части от тялото, шията, косата. За да се получи нещо такова:



Ето го и крайният резултат от целият пример:

Превод : Yanko173

Източник: www.demiart.ru


Категория: Ефекти | Прегледи: 904 | Добавен от: yanko173 |
Екипът на PSWORLD Ви благодари за проявения интерес!
  Призоваваме Ви да оставяте своите коментари за публикуваните уроци и новости.Пишете ни за Вашите проблеми и успехи в усвояването на Фотошоп. Публикувайте резултатите от Вашите опити. Така ще ни помогнете да се развиваме в правилната посока!

Общо коментари: 5
2009-01-28
1. Natali (psworld) [Материал]
Браво!

Урока е много хубав! smile
--------------------

 
2009-02-08
Това го гледах и така и не се хванах да го направя, май е крайно време...........започвам artist
--------------------
 
2009-02-08

още има работа по него, но нещо ми липсва кафе tongue
--------------------
 
2009-02-09
4. Янка Колева (yanko173) [Материал]
Идеята да използваш това изображение за изходник е много добра - в този кон има много динамика и ще стане супер. но защо ми се струва, че си пропуснал стъпки 2-3 и 4 и си започнал да наслагваш огъня направво върху коня както си е в оригинал. Защо не опиташ първо да го окунториш и да използваш само огнените му контури?
--------------------
 
2009-02-09
Янче, първо съм жена, второ конете бяха два, този е белия и изобщо не наслагвам директно, не продължих, всъщност не довърших ( но ще го направя ) това наистина не направих, не го окунторих. Дъщеря ми ме дръпна и до там biggrin а идеята с коня не е моя, източника е руски, аз обикновенно копирам и прилагам и допълнения, за да видя какво ще стане.
--------------------
 
Качи картинка:(копирай кода на  "Thumbnail за Форуми" и го постави във формата за отговор)
Само регистрирани потребители могат да оставят коментари.
[ Регистрация | Login ]
Login form
Календар
«  Януари 2009  »
НеПоВтСрЧеПеСб
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
    
Търсене

Наши приятели
Статистика

Всичко online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
<