Понеделник, 2024-05-13, 10:42 AM
Welcome Guest

Меню
Уроци
Анкета
Пред компютъра или пред телевизора предпочитате да сте?
Общо гласували: 167
Начало » 2009 » Октомври » 5 » Magnific Light»

Magnific Light
1:05 PM

1. Създайте нов документ с размери  800*600 pixels. Двоен клик по фоновия слой ,за да го отключите, отворете прозорец Layer style и направете следните настройки за  Gradient Overlay.


2. Отворете произволно изображение на човек с  Photoshop и използвайте Pen Tool за да го селектирате. Когато приключите натиснете Ctrl + Enter за трансформиране на пътя. Вземете Move Tool за да преместите селекцията на документа.



3. Отидете в Image > Adjustments > Brightness/Contrast и направете настройките от следващото изображение:


4. Създайте нов слой (Ctrl+Shift+N),после натиснете Ctrl+G за да поставите слоя вътре в папката.Променете  blend mode за групата на  Color Dodge, променете името на "lights" и го поставете под слоя с човека. Ще поставим всички слоеве със светлини вътре в тази папка.


5. Сега ние ще се създадем ефект -искри като използваме Brush Engine. Отидете в  Window > Brushes и използвайте настройките от следващата картина:


6. Изберете бял цвят за преден план и започнете да рисувате с тази четка върху слой вътре в папката. Може да използвате различни размери за четката .


7. Използвайте Photoshop actions за да създадете линии като тези  от следващото изображение или  изтеглете подобен вектор. Не забравяйте, че трябва да използвате бял цвят за всеки слой вътре в папката.


8. Създайте нов слой вътре в папката,изберете Brush Tool.Изберете  четка с размер  1 pixel и нарисувайте някакви вертикални и хоризонтални линии. Отидете в Filter > Blur > Radial Blur и направете настройките от следващото изображение. Дублирайте слоя два или три пъти  и вземете  Move Tool за да преместите слоевете в различни части на изображението.



9. Създайте нов слой извън папката. Изберете  Lasso Toolнастроте  Feather  на  15% и направете селекция. Натиснете  D да рестартирате цветовете  на черно и бяло и отидете в  Filter > Render Clouds. Променете  blend mode за този слой на  Soft Light.

Това е всичко...Надявам се урока да ви е харесал!






Превод :psworld
Източник:webdesign.org
Категория: Фото ефекти | Прегледи: 1405 | Добавен от: psworld |
Екипът на PSWORLD Ви благодари за проявения интерес!
  Призоваваме Ви да оставяте своите коментари за публикуваните уроци и новости.Пишете ни за Вашите проблеми и успехи в усвояването на Фотошоп. Публикувайте резултатите от Вашите опити. Така ще ни помогнете да се развиваме в правилната посока!

Общо коментари: 2
2009-10-13
1. Dimitar (FaN7oM) [Материал]
cool
--------------------
 
2010-06-30
2. Bliznaka (Bliznaka) [Материал]
Много добар урок specool victory
това е моя опит

--------------------
 
Качи картинка:(копирай кода на  "Thumbnail за Форуми" и го постави във формата за отговор)
Само регистрирани потребители могат да оставят коментари.
[ Регистрация | Login ]
Login form
Календар
«  Октомври 2009  »
НеПоВтСрЧеПеСб
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
    
Търсене

Наши приятели
Статистика

Всичко online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
<