Четвъртък, 2024-04-25, 10:09 AM
Welcome Guest

Меню
Уроци
Анкета
Пред компютъра или пред телевизора предпочитате да сте?
Общо гласували: 167
Начало » 2010 » Март » 5 » Манипулация на снимка в графика»

Манипулация на снимка в графика
2:28 PM
Лесен начин да превърнете в шедьовър любима ваша снимка, използвайки ефекта на графиката.

Така ще изглежда изображението, което ще създадем след като завършим урока.

1. Отворете снимката, която ще обработвате. Аз избрах произведението на Фредерик Лейтън "Урок по музика".

2. И така нека да започнем. Дублирайте слоя Ctrl + J и я обезцветете с помощта на Image > Adjustment > Desaturate (Shift+Ctrl+U), върнете се на изображението с основния слой (по-долу) и създайте нов слой, който поставете над него. Отидете на основното меню и изберете Edit > Fill и изберете 50% Gray (сиво) и попълнете новия слой в сиво.

3. Oстанете на същия слой и отидете на Filters > Noise > Add Noise… Задайте на Amount 7%, изберете Gaussian и щракнете на отметката на Monochromatic. Преминете към най-горния обезцветен слой и го дублирайте (Ctrl+J). След това отидете на Layer > Layer Mask > Hide All. Подменете режима на слоя за смесване на Darken. Запомнете работата си до тук.

4. Селектирайте долния обезцветен слой и отидете на Filter > Stylize > Glowing Edges, като изберете следните параметри:
Edge Width 1
Edge Brightness 7
Smoothness 11

Задайте режим на слоя за смесване на Soft Light, Opacity 50% и изберете Image > Adjustment > Invert (Ctrl+I ). Както виждате появяват се само общите очертания на изображението.

А сега започваме със забавната част .....

4. Отидете на маскирания слой (горе) и кликнете върху маската. След това изберете мека четка приблизително около 50 пиксела и прозрачност 20%. С бързи кръгови движение обходете зоната около центъра на изображението.

5. Сега, след като приключихме с основното изображение, изберете твърда четка до 2 пиксела и прозрачност до 15% и започнете да нанасяте щрихи създавайки фон на изображението (не забравяйте, че в момента обработвете маската).

6. Слезте на по-долния слой (слоя с контурите) и го обединете със сивата подложка Ctrl+Е. Сега създайте още един нов слой (над всички слоеве) и го обединете с основното изображение Ctrl+E, на въпроса дали желаете да приложите маската към изображението, щракнете Apply. Задайте режим на слоя за смесване на Normal. Сега ще забележите, че части от изображението са по-ярки, а някои, които отсъстваха-се появиха. Създайте маска на горния слой, като кликнете върху иконата на маската в долния панел и изберете черен цвят. Изберете голяма мека четка с Opacity не повече от 20% и обработете ярките части на изображението, това малко ще "погаси" яркостта им. Сега се отървете от маската, като я издърпате до иконата на кошчето за боклук, в лентата с инструменти. На въпроса дали да се приложи маска към изображението, щракнете върху Apply. Изберете твърда четка с диаметър от 2 пиксела и с прозрачност 20% и с нея нанесете контури и щрихи в краищата на горната част. Променете черния цвят с бял и отново нанесете щрихи.

7. Продължавайте да нанасяте щрихи редувайки цветовете. Нанесете бели щрихи там, където са подчертано светлите участъци, а черни щрихи там, където искате да наблегнете на тях.
Добавете и малко контраст използвайки Image > Adjustment > Brightness/Contrast. В крайна сметка до тук трябва да получите графика подобна на тази.

8. Всъщност в този си вид изображението вече е готово и за тези, които не искат да вложат още малко въображение, може да се счита, че урока е завършен, но аз ще се опитам да го разнообразя малко... И така след многото слоеве и тяхната манипулация, в крайна сметка имаме два слоя, графика и оригинална картина.
Селектирайте слоя с графиката и добавете маска, щракнете в долната част на слоя на маската и изберете от иконката голяма мека четка с около 30% прозрачност и изберете черен цвят. Разходете се с четката около образа на момичетата. В близост до стъпалата намалете прозрачноста на четката, а в участъците на малките детайли, намалете диаметъра на четката.
Още малко коригирайте щрихите, където е нужно променете, а където е необходимо добавете, докато постигнете крайния резултат.

Това е и крайния резултат:

Превод: smart
Източник: demiart.ru

Категория: Фото ефекти | Прегледи: 1820 | Добавен от: smart |
Екипът на PSWORLD Ви благодари за проявения интерес!
  Призоваваме Ви да оставяте своите коментари за публикуваните уроци и новости.Пишете ни за Вашите проблеми и успехи в усвояването на Фотошоп. Публикувайте резултатите от Вашите опити. Така ще ни помогнете да се развиваме в правилната посока!

Общо коментари: 0
Качи картинка:(копирай кода на  "Thumbnail за Форуми" и го постави във формата за отговор)
Само регистрирани потребители могат да оставят коментари.
[ Регистрация | Login ]
Login form
Календар
«  Март 2010  »
НеПоВтСрЧеПеСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
    
Търсене

Наши приятели
Статистика

Всичко online: 1
Гости: 1
Потребители: 0
<