Петък, 2024-03-29, 2:09 AM
Welcome Guest

[ Нови постове · Потребители · Общи правила · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: dark, yanko173  
Форум » Въпроси » Photoshop » 8. Информация за форматите JPEG и GIF
8. Информация за форматите JPEG и GIF
psworldДата: Неделя, 2008-09-21, 6:22 PM | Message # 1
Шеф
Група: OWNER
Съобщение: 151
Статус: Offline
JPEG

JPEG означава "Joint Photographic Experts Group" и този формат предимно се използва за да изобразява фотографски снимки и изображения в разширение "HTML" в интернет пространството. JPEG формата поддържа каналите : "CMYK, RGB", и "Grayscale", но не поддържа "alpha" канали. За разлика от "GIF" формата, JPEG формата запазва цялата информация за цветовете в "RGB" изображение но компресира размера като премахва ненужните цветове и наситености.

JPEG формата е напълно декомпресиран когато е отворен. По - голямата компресия на изображението разваля неговото качество, а при по - малка компресия качеството на изображението е по - добро. В повечето случаи най - високото качество на една снимка, почти не се различава от оригинала.

GIF

GIF означава Graphics Interchange Format GIF и този формат се използва предимно да покаже индексирани цветови графики или изображения в " hypertext markup language (HTML)" в интернет. GIF е LZW- компресиран формат проектиран с единствена цел, да намали максимално размера на едно изображение. GIF формата запазва прозрачността в индексирано-цветови изображения, но недостатъка е, че не поддържа alpha канали.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
6:22 PM
Форум » Въпроси » Photoshop » 8. Информация за форматите JPEG и GIF
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:





Посетили днес сайта: