Събота, 2024-05-04, 10:30 PM
Welcome Guest

[ Нови постове · Потребители · Общи правила · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: yanko173  
Форум » Ваши творения » Конкурси и състезания » Battles
Battles
Искате ли да провеждаме състезания между играчи c Photoshop
1. Да [ 2 ] [50.00%]
2. Добра идея [ 2 ] [50.00%]
3. Не [ 0 ] [0.00%]
4. Не ме интересува [ 0 ] [0.00%]
Poll has expired - Понеделник, 2009-01-05, 5:39 PM
Answers total: 4
macarovДата: Понеделник, 2008-12-29, 5:39 PM | Message # 1
Админ
Група: Moderators
Съобщение: 12
Статус: Offline
Искате ли да провеждаме състезания с Фотошоп?Така потребители могат да се предизвикват и да проверят уменията си.Оценката се взима от гласовете на потребителите.

Nothing, just nothing,nothing will wipe this heart out,
and no one just no one,no one will break this frontline.
We are,we are, we are the final ones.We are,we are,
we are the final resistance !!!
 
5:39 PM
revengeДата: Вторник, 2008-12-30, 4:59 PM | Message # 2
Новобранец
Група: VIP
Съобщение: 20
Статус: Offline
macarov, аз имам друго предложение. Да направим български Steel Cage wink , какво ще кажеш. Така наречените "битки" като в ISTOCKPHOTO, ако сте запознати с правилата разбира се. Проблема обаче е че аудиторията ни не е толкова голяма. Понеже съм член на т.нар. българско микросток общество smile съм горе-долу запознат със спецификата на правилата. Ако представлява интерес мога да дам допълнителна и по-подробна информация за какво иде реч. smile

Който си го търси рано или късно си го намира.
 
4:59 PM
macarovДата: Вторник, 2008-12-30, 5:36 PM | Message # 3
Админ
Група: Moderators
Съобщение: 12
Статус: Offline
Ами може да обясниш малко.

Nothing, just nothing,nothing will wipe this heart out,
and no one just no one,no one will break this frontline.
We are,we are, we are the final ones.We are,we are,
we are the final resistance !!!
 
5:36 PM
revengeДата: Вторник, 2008-12-30, 7:11 PM | Message # 4
Новобранец
Група: VIP
Съобщение: 20
Статус: Offline
Поствам директно от http://www.microstock-bg.com/forum/ където членувам. Дано се изяснят някои неща по повод предложението ми. cool

"Предизвикателства (Challenges)

За да започнете SC битка (battle), първо трябва да сте член на iStock. Членството е безплатно. Следваща стъпка - от Control Panel/General включвате опция Steel Cage Battles.
Във форумите намирате Steel Cage, където е актуалния списък на текущите битки. Най-отдолу има голям надпис 'Create a New Battle'. Избирате си опонент (той също трябва да има включена опция "Steel Cage Battles";), иначе не може да бъде предизвикан. Има отделни членове, които не могат да бъдат "предизвикани". Това обикновено са администратори, както и съдии на битки, за които ще стане въпрос по-надолу.

*

При избора, ще видите списъка на вашите Creative Network members. Може да е един от тях или просто член на iStock. (Не може да предизвиквате, такива които в момента участват в битка). Битката винаги е между двама. Ако приемем, че вече сте избрали някой го предизвиквате и вече ставате Contender.
*

Вашият опонент има два дни "за размисъл" да ви отговори на предизвикателството. В противен случай challenge-а "изтича" и вие си търсите друг, на който да изпиете кръвчицата :). Опонента ви получава sitemail и има два избора - да започне пръв или да ви преотстъпи това право.
*

Първата картинка (в Steel Cage се нарича blow) трябва да бъде пуснат в рамките на 3 дни иначе битката приключва.

Битки (Battles)

*

Всеки следващ blow се пуска в рамките на 3 дни. За улеснеие има хронометър, които показва колко ви остава. Битката протича в 5 рунда с общ брой 10 blows - по 5 за всеки от участниците.
*

Изтичането на срока от 3 дни ще доведе до анулиране на битката.
*

След като са качени и 10-те картинки The Battle Elder Council (най-висшата инстанция в iStock Steel Cage) обявава победителя. Същият получава iStock кредити по осмотрение на съдиите, както и възхищение от ноблюдаващите. Решенията на BEC не подлежат на коментар или обжалване. Тоест каквото кажат те - това е!

Картинки (Blows)

*

Всеки blow се състои от jpeg превю (350 x 263 px), jpeg в реален размер (800x600 px), които са предназначени за Steel Cage форума, и .psd файл (800 x 600 px) който се разменя между участващите. За хоустването на тези файлове се грижи iStock. Upload-ването на файловете става от поленцата под вашата тема във форума. Преди ъплоуд се уверете, че картинките ви са в RGB, а не CMYK, както и sRGB Color Space (ако тези настройки са различни, най-вероятно ще се изненадате неприятно като видите качената картинка, тъй като системата ги конвертира автоматично).
*

Не може да стартирате битка само с една снимка. Трябва абсолютно новосъздадено изображение (колаж).
*

Играчите пускат своите картинки, само когато е техен ред.
*

Във всеки blow се добавя отделен лейър в .psd файла. Задължително трабва да има елементи пренесени от предходната картинка. Такива които изцяло покриват долния пласт ще бъдат дисквалифицирани.
*

Всички лейъри от предходния blow магат да се обединяват с цел създаване на един идинствен пласт във PhotoShop (и най-вече за намаляване на размера на файла).
*

Подхвърлянето на злобни коментари и други заяждания са... позволени (дори поощрявани) по време на състазанието, но никой няма право да обижда творчески работата на своя опонент. Спортментството се взима под внимание от съдиите.
*

В битка не може да се използват материали със запазени права или чужди снимки. Моят съвет - работете с картинки от iStock. За целта при стартиране на битка ще видите нова опция за даунлоуд – Steel Cage License. Тоест iStock ви дава безплатно няколко снимки, които можете да използвате единствено в своя SC батъл. Ако използвате съответните снимки с друга цел нарушавате авторските права на автора.
*

Картинките създадени за битка, не могат да бъдат качвани във вашето портфолио в iStockphoto след това.

Наказателни флагове (Фалове)

*

Играч или съдия може да „развее флаг (throw a flag)“ по всяко време от битката, ако има основание за това. Всеки играч има право да развее флаг 1 път по време на битката. След това до името на играча, към който е развят флага, се появява червено знаменце. При получаване на две такива (второто обикновенно е от съдия) играча се дисквалифицира. Съдиите имат право да отменят или дават флагчета през цялото време на битката. Играчите нямат право да обсъждат решенията на съдиите.
*

Играчите, които играят с удари под кръста, обикновенно завършват с нова иконка до аватара си. Подробно разяснение относно значението на всяка иконка, в SC може да намерите тук: http://www.istockphoto.com/icons.php

Дисквалифициране

*

Играч може да бъде дисквалифициран след получаване на два или повече флага, или ако не ъплоудне своята картинка в рамките на 3 дни след хода на опонента си. На първата страница на всеки батъл горе вдясно има хронометър, който отброява времето оставащо до качване на следващата картинка. Дисквалифицираните играчи получават черно флагче до аватара си, което означава точно това. Играчите, които спечелят битка чрез дисквалификация на опонента, не получават кредити.

Съдии - The Battle Elder Council

*

Всяка битка е съдийствана от трима постоянни членове на Battle Elder Council. Във финалните резултати имената на съдиите не съответстват на реда на оценките. Никога не оспорвайте техните решения – няма смисъл и няма изключения.
*

Членове на BEC не могат да бъдат предизвиквани на битка, но те самите могат да придизвикват. Това става доста рядко.

Гост съдии

*

Battle Elder Council има право да кани гост съдии по тяхно осмотрение за отделни битки. Обикновено това са популярни имена от света на дизайна.

Победа

*

Според оценките на BEC се излъчва побeдител от всеки мач. Наградата са iStock кредити, чийто брой варира според оценките за мача. Победителят от всеки мач получава шахматно флагче до името си и иконка, която маркира колко победи има до момента. При загуба – иконката е капка кръв, която остава до следваща победа.

Успех на всички! :)"


Който си го търси рано или късно си го намира.

Съобщението е редактирано от revenge - Вторник, 2008-12-30, 7:13 PM
 
7:11 PM
macarovДата: Вторник, 2008-12-30, 7:15 PM | Message # 5
Админ
Група: Moderators
Съобщение: 12
Статус: Offline
Малко ми прилича на реклама на iStock, а и някои работи не ми харесват в правилата...

Nothing, just nothing,nothing will wipe this heart out,
and no one just no one,no one will break this frontline.
We are,we are, we are the final ones.We are,we are,
we are the final resistance !!!
 
7:15 PM
psworldДата: Сряда, 2008-12-31, 9:38 AM | Message # 6
Шеф
Група: OWNER
Съобщение: 151
Статус: Offline
Идеята на revenge ми харесва. smile Естествено правилата ще се променят малко.Няма да взимаме всичко от ISTOCKPHOTO.
Проблема наистина е ,че аудиторията ни е малка,но пък от друга страна с тези "Предизвикателства (Challenges)" ще привлечем повече потребители и участници в предизвикателствата.За целта ще ни е нужна доста голяма реклама с която се заемам аз smile ,но преди това трябва да обмислим и променим правилата.
Ако имате идеи какво и как трябва да променим ,споделяйте ги тук в тази тема.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
9:38 AM
macarovДата: Сряда, 2008-12-31, 1:12 PM | Message # 7
Админ
Група: Moderators
Съобщение: 12
Статус: Offline
Ами аз съм съгласен с PSworldл
1.По добре е само да има 1 картинка,която избират администраторите,която да се обработва в рамките на 12 или 24 часа и след това потребителите оценяват и съответно за победителя 1 седмица ВИП или нещо подобно...


Nothing, just nothing,nothing will wipe this heart out,
and no one just no one,no one will break this frontline.
We are,we are, we are the final ones.We are,we are,
we are the final resistance !!!
 
1:12 PM
toshleДата: Петък, 2009-01-02, 11:06 AM | Message # 8
Обикновен
Група: VIP
Съобщение: 6
Статус: Offline
Мисля че няма нужда от такива драконови правила и защо трябва да предизвикваш само 1 потребител когато може да се включи всеки който желае!
Предложението на macarov е по удачно според мен само срокът е много кратък ,все пак потребителите влизат в сайтовете за забавление и през свободното си време. Примерно иска да участва но е ангаже тези 24 часа тогава увисва и не се включва!
Защо само админи да могат да дават темата и задачата,нека има тема с предложения от всички и администрацията на сайта ви одобрява и от тези предложения!



 
11:06 AM
macarovДата: Петък, 2009-01-02, 11:21 AM | Message # 9
Админ
Група: Moderators
Съобщение: 12
Статус: Offline
Ами toshle, администраторите само избират картинките,а потребителите си избират темата.Ако искам да те предизвикам нали пиша тук "предизвиквам "име" на тема виртуален тунинг,ретуш,анимация.....". А срока може да се удължи и после всички гласуват...

Nothing, just nothing,nothing will wipe this heart out,
and no one just no one,no one will break this frontline.
We are,we are, we are the final ones.We are,we are,
we are the final resistance !!!
 
11:21 AM
psworldДата: Петък, 2009-01-02, 11:43 AM | Message # 10
Шеф
Група: OWNER
Съобщение: 151
Статус: Offline
Аз предлагам да направим така...

Админите задават темата на предизвикателството ,примерно"Ретуш".Избираме няколко дневен срок за записване на участниците (3 или 4 дни).Всеки желаещ да се състезава се записва в рамките на този срок.Участниците имат право само на една публикация .След като всички поставят творбите си обявяваме 5 дневно гласуване ,като всеки потребител има право само на един глас за този който смята че се е справил най-добре със задачата.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
11:43 AM
vasilinaДата: Петък, 2009-01-02, 12:51 PM | Message # 11
Обикновен
Група: Users
Съобщение: 2
Статус: Offline
Ами хайде деее! Някой от админите да зададе тема на предизвикателство.
 
12:51 PM
psworldДата: Петък, 2009-01-02, 12:54 PM | Message # 12
Шеф
Група: OWNER
Съобщение: 151
Статус: Offline
В момента обсъждаме какви правила да въведем. smile Ако имаш някакво предложение,сподели го.
 
12:54 PM
toshleДата: Сряда, 2009-01-14, 11:40 AM | Message # 13
Обикновен
Група: VIP
Съобщение: 6
Статус: Offline
Ето ви един пример от мен!
Да кажем че обявяваме конкурс : изработване на колаж на тема" добро срещу зло", "огън срещу лед"или сигнатура по дадена тема"игри,филми,софтуер" .
Критерий :
1 :Покрити ли са всички условия по зададената тема?
2 :Оригиналност на дизайна тоест,най добра идея ?
3 :Спазени ли са условията на начинът на изработка примерно за сигнатура :фон,рендер и надпис!
4 :Все пак всеки ще оценява спрямо своят вкус за дизайн и оригиналност!
Мисля че няма нужда от повече условия и правила все пак това не са конкурси за работа или с парични награди а са за удоволствие. Колкото повече правила има толкова повече се подтиска творчеството и желанието на човек да участва !



 
11:40 AM
psworldДата: Сряда, 2009-01-14, 11:47 AM | Message # 14
Шеф
Група: OWNER
Съобщение: 151
Статус: Offline
toshle, Съгласна съм с теб "Колкото повече правила има толкова повече се подтиска творчеството и желанието на човек да участва ! "
 
11:47 AM
Форум » Ваши творения » Конкурси и състезания » Battles
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:





Посетили днес сайта: